Molnlösningar

Anpassad IT miljö för det bästa av alla världar.

IT i monlnet

Moln och hybridlösningar från Digerati.

Vårt mål är att du som kund skall känna sig säker med din IT-miljö, vare sig det är en moln, hybrid eller on premise lösning.

Digitalisering är ett hett ämne och många företag stressar över att flytta sin IT till molnet. Innan man gör detta beslut bör det övervägas om det verkligen finns en affärsnytta av att flytta ut verksamheten i molnet. Ofta är en hybridlösning bättre där man lägger delar av verksamhetens data i molnet medan man lämnar de applikationer/data som med fördel kan ligga kvar lokalt.

Digerati hjälper er att anpassa IT-miljön på ett sätt som är bäst i er situation. Ni kan dra nytta av molnets fördelar medan fortfarande ha kritiska delar i den befintliga infrastrukturen. Vi integrerar er miljö med Office 365, Azure eller annan molntjänst beroende av ert behov.

Vad kan Digerati erbjuda?

Office 365 Miljö

Vi hjälper er ta steget att migrera över till molnbaserad e-post direkt hos Microsoft Office 365.  I en smidig process flyttas era mailanvändare över till molnet utan stillestånd. Vi kan även ge möjlighet till utökad administration och rapporthantering i Office 365.  Med Digerati 365 Backup får ni lokal backup av all e-post med klart bättre återläsningsmöjligheter.

Andra Molnlösningar

Ofta är det bra att börja molnresan med en hybridlösning där vissa delar ligger i molnet medan resterande drift i lokala servrar. T.ex. en applikationsserver i Azure eller att man endast lagrar bilder och dokument i en molntjänst. Vi hjälper gärna till tidigt i processen och planerar en smidig lösning som passar just för er.

Backup och server i molnet

Server i Molnet

Att ta steget att köra hela eller delar av er IT-Miljö är inte alltid lätt. Vi utvärderar de alternativ och leverantörer som passar er bäst. Det kan vara Microsoft Azure, Glesys, Google eller annan leverantör.

Backup i Molnet

Komplettera eller ersätt er nuvarande backuplösning med backup av er data till molnet. Vi tar fram en optimal lösning somt till er IT miljö, vare sig det gäller backup av hela virtuella servrar, Mail/SQL servrar eller endast filbackup.

Flytta mailen till Office 365

Funderar ni på att gå från nuvarande e-postlösning till molnbaserad Office365? Ta kontakt med oss så tittar vi igenom era förutsättningar och ger råd om hur ni kan ro hem detta interna projekt utan stress. Vi går igenom alla steg med er och ser till att användarna får minsta möjliga störning.

Kontakta oss

Flytta Servrar / Funktioner till Azure

Har ni tankar på att flytta upp hela eller vissa delar av er IT till molnet? Kontakta oss så hjälper vi er reda ut begreppen och vad ni eventuellt skulle tjäna på att flytta ut till Azure eller annan molntjänst. Tillsammans lägger vi upp en molnstrategi för framtiden.

Kontakta oss

Backup av lokal data till moln

Att ha er fullständiga servermiljö utanför kontoret är en katastrofsäkerhet som starkt rekommenderas. Digerati tillhandahar ett antal olika möjligheter för molnbackuper beroende på hur er IT-miljö ser ut. Kontakta oss så tittar vi igenom möjligheterna.

Kontakta oss

Låt oss hjälpa er på rätt väg mot molnet